The Tonkputer osa 1/2

Toinen sija Coolest Case of Assembly'04 -kisassa jäi kaivelemaan ja päätin kehitellä seuraavaksi kerraksi jotain hienompaa. Ideoita ei kuitenkaan meinannut syntyä millään, kunnes eräänä talvipäivänä satuin etsimään jotain vanhasta varastona toimivasta navetastamme. Siellä silmiini osui vanha, kymmeniä vuosia käytetty 40 litran alumiininen maitotonkka. Päässä napsahti ja päätin tehdä kotelon siihen. Tonkkahan on lähes täydellinen kotelon aihio: hienon muotoinen, alumiininen eli helposti työstettävä, tarpeeksi suuri ja sopii vielä nimimerkkiini (Nev@Lehmä) paremmin kuin hyvin =)

Alkuasetelma

Minkäslainen löytämäni tonkka oikein oli? Ainakin kulunut, naarmuinen ja pieniä kolhuja täynnä. Isompia lommoja ei onneksi ollut. Tonkka oli yllättävän kevyt kokoonsa nähden. Kahvat saisivat jäädä koteloon, mutta kantta ja tonkkaa yhdistävä ketjun katkaisin ja sen kiinnikkeet päätin poistaa.

Mitäs tonkalle sitten tehtäisiin? Koska alumiini on teräkseen verrattuna suhteellisen "helppoa" kiillotettavaa, päätin kiillottaa yläosan ja "jalustan" kromikiiltoisiksi. Halusin tonkkaan ison kaarevan pleksi-ikkunan ja sille alumiinikehyksen. Koska liikutaan lehmä-aihepiirissä, päätin päällystää tonkan keskiosan lehmännahkakuvioisella karvakankaalla. Kankaan rajaisivat ylhäältä ja alhaalta mustat alumiinilistat, jotka kiinnitettäisiin kuusiokolopulteilla kuten ikkunan kehyskin.

Ei muuta kuin hommiin!

Tein ensimmäisenä tonkkaan reiät ikkunalle ja emolevykelkan takasovitukselle. Reikien tekoon käytin rälläkkää, pistosahaa, dremeliä, rautasahaa ja viilaa.

Suuritöisin homma koko projektissa oli yläosan kiillotus. Tonkassa oli paljon jopa yli millin syviä kolhuja ja naarmuja, joten hinkkaaminen piti aloittaa todella järeällä paperilla. Käytin 60-rakeista mirkan paperia ja jo sillä tonkan tasoittelemiseen kului kymmeniä työtunteja. Kuvassa tonkan yläosa 80-rakeisen paperin jäljiltä...sen jälkeen kävin pinnan läpi vielä papereilla 120, 180, 240 ja 360 :)

Pleksin taivutus

Suoraseinäiseen koteloon on helppo tehdä ikkuna kun saa vain pleksistä leikata sopivan palan. Mutta nytpä tarvittiinkin kaarevaa pleksiä eikä sitä niin vain kaupasta saakaan. Ostin siis ihan tavallista 3mm pleksiä ja kuumailmapuhaltimen...

Helppoa taivutus ei missään nimessä ollut, pleksi yritti vääntyä epätasaisesti ja mennä kaarelle myös pystysuunnassa. Homma alkoi sujua kun lämmitin tarpeeksi suurta alaa mahdollisimman tasaisesti.

Muutamien ärräpäiden ja hikoilun jälkeen sain pleksin suhteellisen tasaiseen kaarevuuteen käyttämällä kiristysvöitä apuna.

Lopputulos oli aivan tarpeeksi hyvä, vaikka joitain hieman epätäydellisiä kohtia mukaan mahtuikin.

Kokeilin pleksiä tonkkaan ja hyvältähän se näyttää :)

Ikkunan kehys

Hienolle ikkunalle pitää tehdä hienot kehykset eli eikun alumiinikauppaan. Ostin 2mm ja 1mm alumiinilevyjä ja leikkasin 2mm levystä kehyksen. Parhaaksi alumiinintyöstötyökaluksi huomasin scheppach-rakennussirkkelin kovapalaterällä. Kehyksen "reikä" tosin piti tehdä rälläkän, rautasahan, dremelin ja viilan yhteistyöllä. Kehyksen leveydeksi päätin 2,5cm, jotta siihen mahtuisivat niin kehyksen kuin ikkunankin kiinnityspultit. Kehys ei siis ole pelkkä koriste, vaan se myös kiinnittää kehyksen alapuolelle kiinnitetyn pleksin tonkkaan.

Lainasin kaverin pylväsporakonetta ja rei'itin kehyksen. Se oli aika tuskaista hommaa, koska alumiinista jäi valtavat jäysteet ja kehyksen sai lyttyyn jos painoi terällä liikaa. Koska reiät piti saada suoriin riveihin, käytin ohjauspalaa, joka piti terän aina yhtä kaukana kehyksen reunasta. Sitten hioin kehyksen ja kiillotin sen autosol-tahnalla kromikiiltoiseksi. Ai että kun kuusiokolopultit ja kromi näyttää hyvältä :) taas palasi usko modin onnistumisesta...

Taivutin kehyksen sopivaan kaarevuuteen ja porasin sen avulla pleksiin 3mm reiät. Porata piti vähän kieli keskellä suuta koska pelkäsin koko ajan pleksin halkeavan. Kiinnitin pleksin kehykseen M3 ristipääpulteilla, joita tuli muutama kipale kuten kuvasta näkyy :) Pelkäsin että törröttävät pultit näyttäisivät rumalta tonkan sisäpuolella, mutta pelko oli turha kuten jälkimmäisestä kuvasta näkyy. Silmä suorastaan lepää valmiissa ikkunassa :D

Emolevykelkka ja kuinka se sovitetaan tonkkaan

Koska emolevykelkan takapaneeli olisi liian vaikea tehdä itse, päätin käyttää valmista. Sellainen löytyi kaverilta 2e sopuhintaan. Itse kelkka oli kuitenkin huono, joten tein loppuosan kelkasta eli emolevyn "alustan" 3mm alumiinista, johon väänsin kierteet emon kiinnityskorokkeille. Pyydän anteeksi huonoa kuvaa, kamerani oli pikkusiskolla ja täytyi ottaa kuvat web-kameralla :/

Tonkka ei edelleenkään ole suora mistään kohdasta eli emokelkan takapaneelikaan ei sovi siihen ilman modifointia. Koska pci-kortteja on huono vääntää kaarelle, täytyy itse takapaneeli pitää suorana ja tehdä sille vain kaareva adapteri/kehys/sovitus tonkan taakse. Scheppach siis soimaan ja suojalasit päähän. Kuvassa sovitus alkuvaiheessaan.

Porasin pylväsporakoneella sovituksen reunoihin reiät pulteille ja taivutin sovituksen kaarelle. Väänsin tonkassa olevan reiän reunoihin M6 kierteet pultinreikien kohdille Völkelin laadukkailla (ja siis kalliilla) kierretapeilla. Niillä homma onnistui kätevästi varsinkin kun käytin liukasteena astianpesuainevettä. Sori taas huonoista kuvista :(

Tein dremelin katkaisulaikalla levyn alapinnalle taitoskohtiin apu-urat ja taivutin levyn keskiosat sisäänpäin. Mitoitin sisään taivutetut osat sopivan pituisiksi emolevykelkan avulla ja porasin niihin popniitin mentävät reiät. Hioin ja kiillotin koko hökötyksen, jotta se sopisi tonkan tyyliin.

Niittasin sovituksen kelkkaan kiinni muutamasta kohdasta että saisin sovitettua sitä koteloon. Ihmeen hyvin popniitit tuntuivat pitävän osia yhdessä. Tein myös kiintolevypidikkeen kelkan takapuolelle, koska siellä olisi levylle hyvin tilaa. Pidikkeen materiaalina toimi millinen alumiinipelti, jonka taivuttelin dremel-avusteisesti.

Entäs se yhteensopivuus?

Tässä vaiheessa täytyi tarkistaa sopivatko nuo valmistuneet osat paikoilleen. Pahoja komplikaatioita ei onneksi tullut, ainoastaan kierteet eivät aina olleet ihan millilleen keskellä reikää eli pultteja sai runnoa väkivalloin kierteilleen. Onneksi valitsin kuusiokolopultit enkä jotain vaikeammin kiristettäviä! Kuvassa näkyy myös millin pellistä taittelemani peitelevy emon i/o-paneelin vieressä olevaan reikään.

Emolevykelkka sijoittuu parhaalle mahdolliselle paikalle ikkunasta katsottuna, eli kaikki osat tulevat näkymään hienosti. Kuvassa näkyy myös 50 työllä ja tuskalla väännettyä M6-kierrettä ikkunan kiinnityspultteja varten.

Ikkunan pultitkin näyttävät löytävän kierteilleen...

Tonkan ulkonäkö alkaa hahmottua. Eikä onneksi poikkea paljoakaan siitä millaiseksi olin sen kuvitellut.

Kannen reiästä katsottuna sisätilat näytävätä tältä. Emolevykelkan taakse jää harmillisen paljon tilaa :( Mutta muuten näyttää hyvältä!

Irrotin emokelkan osat toisistaan ja hioin ne sekä puhdistin ne tinnerillä. Maaliksi valitsin mastonin mattavalkoisen. Maalaus onnistui tinneripuhdistuksen ansiosta mainiosti ja kelkka näyttää uudelleen koottuna todella hyvältä.

Kiillotus

Sain vihdoin yläosan hiottua 360-karkeuteen asti ja pääsin kiillottamaan sen autosol-tahnalla. Koska en omista kiillotuskonetta ja kiillotusta tarvitsivat myös ahtaat paikat, jouduin hankaamaan tahnaa ihan tavallisella talouspaperilla. Monta yötä siinä meni mutta hyvin se peilaa :)

Kansikin piti hioa ja kiillottaa. Tein siihen lisäksi reiän tuuletinta varten. Reiän tekeminen oli hieman ongelmallista, koska kannen "kahva" oli tiellä ja reikä piti leikata dremelillä kannen alapuolelta.

Jalustan kiillotus sujui ennätysvauhtia koska rakkaat siskoni suostuivat auttamaan hiomisessa :) Krominkiilto antoi taas lisää uskoa projektin onnistumiseen. Kuvissa näkyvät myös alemman listan kiinnityskierteet ja verkkovirtaliitin, joka piti vetää virtalähteestä johdon päähän virtalähteen sijoituksen takia.

Jatkoa seuraa

Artikkelin toisessa osassa kerron mm. listojen, dvd-aseman, powerin ja tuuletinten asennuksesta. Myös karvoitus liimataan kiinni ja tonkka saa jalat sekä ohjauspaneelin. Myös paljon kuvia valmiista tekeleestä on tiedossa. Yrittäkää jaksaa odotella :)

- Nev@Lehmä - lazzi ät nevalehma piste net -